Delopgave A: Panda­diplomati

Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Pandadiplomati fra eksamenssættet “Individ og fællesskab”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 28 maj 2020.

Opgaveformuleringerne lyder:

2. Sammenlign de syn på Danmarks forhold til Kina, som kommer til udtryk i bilag A1, A2 og A3. I sammenligningen skal du anvende viden om mål og muligheder i dansk udenrigspolitik.

3. Du er politisk rådgiver for Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod. Skriv et notat til Jeppe Kofod, der sætter ham i stand til at formulere en strategi for, hvordan Danmark skal håndtere Kinas opstigning som stormagt. Notatet skal tage udgangspunkt i bilag A4, og du skal anvende teorier om international politik.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Danmark kan arbejde for at styrke FN. FN er en global institution, hvis beslutninger kan få betydning for hele verden. FN er også en institution, der forsøger at fremme demokrati og menneskerettigheder, hvilket også er centrale idépolitiske mål for Danmark. Problemet med FN er, at illiberale stater også er medlemmer og sidder med i Sikkerhedsrådet. Det betyder, at stater som Kina og Rusland har vetoret på FN’s afgørelser. På den måde risikerer FN at blive et redskab for illiberale stater som Kina, der forsøger at præge verdensordenen i en mere autoritær retning jf. A3.

Danmark kan også forsøge at styrke frihandel i verden. Frihandel er en vigtig del af den liberale verdensorden og har stor betydning for en småstat som Danmark, der er afhængig af sin eksport...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave A: Pandadiplomati

[10]
Bedømmelser
 • 06-10-2021
  Har fået en meget bedre forståelse af det allerede, end hvad min lærer prøvede at forklarer.
 • 18-05-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  fuld vamrt
 • 01-10-2021
 • 09-05-2021
  Givet af 3.g'er på STX