Delopgave A: Økonomiske reformer

Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave A: Økonomiske reformer fra eksamensættet “Reformer”, der blev brugt til skriftlig eksamen i Samfundsfag d. 30. august 2019.

Opgaveformuleringen lød:

2. Sammenlign de syn på økonomisk vækst og behovet for økonomiske reformer, der kommer til udtryk i bilag A1, A2 og A3. I sammenligningen skal du anvende viden om økonomisk politik.

3. Du er økonomisk og politisk rådgiver for Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper. Skriv et notat til Pernille Skipper, der sætter hende i stand til at argumentere imod de syn på skat og velfærdsreformer, der fremkommer i videoklippet i bilag A4. I notatet skal du anvende viden om økonomiske sammenhænge og ideologi.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 2

Smith og Jensen er også uenige, hvorvidt der skal laves arbejdsmarkedspolitiske reformer med henblik på at øge arbejdsudbuddet. Smith mener, at man ikke kan få mere ud af denne type politik. Hun hævder, at økonomer har “sejret ad helvede til”. Det vil sige, at man allerede har flyttet al den arbejdskraft man kan fra passiv forsørgelse til arbejde.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Ved at fjerne topskatten og give skattelettelser, så vil dem, der tjener mest tjene endnu mere. Det vil øge uligheden i samfundet, da der kommer større afstand mellem samfundets rigeste og fattigste. Socialister ønsker at skabe et lige samfund, hvor man yder efter evne og nyder efter behov. Der bør derfor ikke gives skattelettelser til toppen, da det er denne befolkningsgruppe, der har de bredeste skuldre, hvilket gør dem i stand til at tage det tungeste læs.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave A: Økonomiske reformer

[6]
Bedømmelser
 • 02-11-2021
  Givet af 3.g'er på STX
 • 10-05-2021
  Givet af 3.g'er på STX
 • 04-10-2020
  Givet af 3.g'er på STX
 • 01-10-2020
  Givet af 3.g'er på STX