Hjælp til at forstå bilagene

Vi starter med at læse bilagene igennem for at se om der er noget alle bilagene kommer ind og som det derfor giver mening at strukturere sammenligningen efter.

I læsningen lægger vi mærke til, at alle tre bilag kommer ind på, hvordan udlændingepolitikken er nu samt hvilken udlændingepolitik de tre partier mener, at der skal føres i fremtiden. Eftersom alle bilagene kommer ind på disse to sider af udlændingepolitikken, så mener vi, at det er en god idé at strukturere vores sammenligning så vi sammenligner

  1.  Hvad bilagene mener om den nuværende udlændingepolitik.
  2. Hvordan bilagene mener, at udlændingepolitikken bør være.

Dernæst læser vi bilagene igen. Denne gang læser vi dem grundigt og tager noter til, hvad hvert bilag mener om den nuværende udlændinge- og integrationspolitik samt hvad de mener om hvilken udlændinge- og integrationspolitikken, der bør føres i fremtiden. Nedenfor kan du læse de synspunkter vi har fundet frem til.

Bilag A1 - “Socialdemokratiets udlændingepolitik”

Bilag A1 er et uddrag fra Socialdemokratiets egen hjemmeside, der handler om partiets udlændingepolitik.

Socialdemokratiets syn på den nuværende udlændingepolitik

  1. Socialdemokratiet mener, at der kommer for mange udlændinge til landet. Det kommer til udtryk flere steder i bilag A1, f.eks. fra overskriften “Antallet har en betydning”.
  2. Socialdemokratiet mener ikke, at Danmark har nok kontrol over hvem, der kommer til landet: “Danmark skal have kontrollen igen”. Kontrollen er nødvendig, fordi et øget antal indvandrere “presser vores velfærdsmodel, vores lave ulighed og vores måde at leve på”. Danmark har en universel velfærdsmodel. Du kan læse om den universelle velfærdsmodel og om hvorfor indvandring kan være en udfordring for en universel velfærdsstat i vores kompendium om velfærdsstaten.
  3. Socialdemokratiet mener ikke, at vi hjælper de rigtige mennesker: “Lige nu lader vi de svageste i stikken; dem der ikke kan eller har råd til at flygte.” Her henviser Socialdemokratiet til, at det typisk er de mest ressourcestærke flygtninge, der formår at nå Europ
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind