Personer og miljø

Sara lider af en spiseforstyrrelse

Sara er en ung pige, der går i 1. g. De fleste af hendes tanker i ”De tre veninder” kredser om mad og kropsidealer. Hun lider nemlig af en spiseforstyrrelse, som vi læsere får indblik i allerede fra novellens begyndelse, hvor Sara netop har kastet op på mormorens badeværelse.

Hun har formodentlig tvunget sig selv til at kaste et stykke af mormorens lagkage op og bliver derfor meget utilpas, da hun kommer ud fra toilettet. Her ser hun, at mormoren allerede har serveret et nyt stykke lagkage for hende. 

Sara skjuler sin spiseforstyrrelse for sine omgivelser

Der er ingen entydige tegn på, at mormoren mistænker Sara for at lide af en spiseforstyrrelse. Sara er nemlig blevet god til at skjule ting. Hun formår fx at gemme det andet stykke lagkage i en serviet og smugle det ud, uden at mormoren lægger mærke til det. 

Sara er stolt af sine evner til at skjule ting for folk:

Hun var smart. Med sådan en superhjerne ville de kunne bruge hende hos politiet til at opspore topforbrydere. Hun ville have en mappe og et lille lækkert sæt. Eller som butiksdetektiv, hun kunne regne ud lige hvor de havde tingene. Undskyld frue, de er arresteret.

Hun er blevet ekspert i at skjule mad og kaste op, uden at nogen bemærker det. Hun forestiller sig, at hun kan bruge de evner til at afsløre andre, der gemmer på hemmeligheder. 

Saras forhold til mormoren er anstrengt på grund af hendes forhold til mad

Saras spiseforstyrrelse påvirker dog hendes forhold til andre m...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind