[0]

De tre veninder

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen ”De tre veninder”. Novellen er skrevet af Jesper Wung-Sung i 2000 og udgivet i novellesamlingen Og havet klapper.

Vi giver dig først en række noter til analysen og fortolkningen og dernæst et resumé af teksten samt lidt baggrundsinformation om spiseforstyrrrelser. Herefter gennemgår vi de centrale elementer i analysen og hjælper dig til at fortolke teksten.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af analysehjælpen:

De tre veninder er et billede på kropsidealernes ødelæggende magt

Titlens tre veninder henviser til de tre supermodeller Kate Moss, Claudia Schiffer og Naomi Campbell. De er eksempler på det kropsideal, som Sara føler sig presset til at forsøge at leve op til. 

De tre veninder er rige, berømte og bliver hyldet for deres skønhed. Sara føler derfor, at samfundet forventer, at hun skal stræbe efter at få den samme kropstype som de tre modeller. Det er en af årsagerne til, at hun har udviklet en spiseforstyrrelse. 

Novellen bruger Sara som et eksempel på, hvor ødelæggende de urealistiske kropsidealer kan være for især unge kvinder. 

Tekstens budskab er, at vi bør gøre op med usunde kropsidealer

Novellen formulerer ikke sit budskab direkte, men den er alligevel en meget tydelig kritik af den måde, kroppe bliver fremstillet på i modeverdenen og i populærkulturen. 

Sara har hele tiden de tre modeller og deres kroppe med i baghovedet. Følelsen af utilstrækkelighed i forhold til dem ødelægger hendes hverdag og gør hende syg. 

Novellens budskab er altså, at vi trænger til at gøre op med de urealistiske og usunde kropsidealer, der gør unge kvinder som Sara syge. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

De tre veninder

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.