Medierne vil have holdninger, men gør os dumme undervejs

Resumé

Afsender: Jacob Birkler
Udgivelse og dato: Politiken d. 31. maj 2020
Genre: Debatindlæg

Jacob Birkler indleder sit debatindlæg med en påstand om, at medierne i dag er oversvømmede med holdninger, men at disse holdninger savner begrundelser.

Herefter fortæller Birkler, at han har direkte erfaring med dette problem fra de debatprogrammer, som han har deltaget i som formand for Etisk Råd. Særligt et program om kunstig befrugtning husker han som problematisk, fordi hans egen fagligt begrundede viden blev fejet til side, mens programmet i stedet gav taletid til tilfældige danskeres ubegrundede holdninger.

Birkler præsenterer herefter en definition af demokrati, hvor fokus ikke er på retten til at have holdninger, men retten til at søge mere viden og blive klogere. Derfor finder Birkler det frustrerende, at nutidens medier (herunder også de sociale medier) ligestiller alle holdninger, mens viden træder i baggrunden. Birklers tekst kan læses et opråb om, at viden bør komme tilbage i fokus, så vi ikke drukner helt i tomme og ubegrundede holdninger, som alle og enhver kan hive frem.  

Ordforklaringer

dødshjælp:...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind