Forstå opgaveformuleringen

På denne side hjælper vi dig med at forstå opgaveformuleringen til din debatterende artikel om de etablerede mediers ansvar for den offentlige debat, der blev stillet som opgave 4 i skriftlig eksamen i Dansk A på STX, den 21. maj 2021.

Nærlæs opgaveformuleringen

Opgaveformuleringen hjælper dig med at strukturere opgaven og finde et fokus, samtidig med at den sætter helt specifikke krav til opgavens indhold. Læs derfor opgaveformuleringen grundigt igennem. 

Skriv en debatterende artikel, hvor du undersøger, om de etablerede medier har et særligt ansvar for, hvordan den offentlige debat foregår.

I din artikel skal du diskutere og debattere emnet ved bl.a. at inddrage Medierne vil have holdninger, men gør os dummere undervejs (tekst 4a) og mindst én af de tre tekster Konstruktive nyheder (tekst 4b), De kontroversielle stemmer fylder alt for meget i medierne (tekst 4c) og Kan vi stadig blive klogere? (tekst 4d).

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på:

  • At diskutere, om de etablerede medier i særlig grad skal bidrage til at skabe en nuanceret offentlig debatkultur, idet du bl.a. inddrager hovedsynspunkter og argumenter fra Medierne vil have holdninger, men gør os dummere undervejs (tekst 4a).
  • At underbygge dine synspunkter med konkrete eksempler på, hvordan den offentlige debat foregår. Inddrag mindst et af de tre tekstuddrag Konstruktive nyheder (tekst 4b ), De kontroversielle stemmer fylder alt for meget i medierne (tekst 4c) og Kan vi stadig blive klogere? (tekst 4d).
  • At præsentere emnet gennem en fokuseret indledning og diskussion og forsøge at overbevise din læser gennem en stærk og velgennemtænkt argumentation med en afslutning, der markerer dit synspunkt.

Forstå opgaveformuleringens kr

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind