Eksempelbesvarelse

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores eksempelbesvarelse.

Birkler fremlægger en væsentlig pointe, og hans synspunkt bliver endnu mere alarmerende, hvis man samtidig overvejer, at de blinde holdninger præsenteret af de etablerede medier har en tendens til at blive mere og mere ekstreme.

Denne tendens ser vi udfoldet i Carsten René Jørgensens debatindlæg ”De kontroversielle stemmer fylder så meget i medierne, at det skader vores samfund”, som blev bragt i Information den 4. august 2020. Jørgensen mener, at de etablerede medier er blevet for ivrige efter at give talerør til ekstreme stemmer i debatten. Han understøtter sin pointe med en række eksempler på, at etablerede medier bevidst udvælger folk med ekstreme holdninger til at bidrage til debatten, fordi de ved det kan øge seer- og lyttertal (Jørgensen 2020, l. 1-8). Det sælger simpelthen bedre at være ekstrem.  

Som Birkler og Jørgensen begge fremhæver, er der altså brug for et opgør med de etablerede mediers jagt på ubegrundede – og gerne ekstreme – holdninger. Demokrati handler ikke blot om at råbe holdninger ud i verden, men også om at søge kompromisser og nå til enighed – og det kan ikke lade sig gøre, hvis folks holdninger ikke har en form for forankring i fakta. For at en demokratisk debat skal fungere, skal der være et fælles grundlag for vores samtale. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind