Kronik om nationale symboler og identitet

Her kan du få overblik over artiklen "Sælg nu ham Holger" af Ditte Giese. I denne opgavehjælp viser vi dig hvilke synspunkter og argumenter i teksten, du kan trække frem i en kronik, samt hvordan du kan karakterisere argumenterne og diskutere synspunkterne.

Baggrunden for opgavehjælpen er opgave 2 fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX fra 28. maj 2014 med netadgang:

Kronik om nationale symboler og identitet.

Din kronik skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i “Sælg nu ham Holger” (tekst 2). Diskuter synspunkterne, idet du inddrager andre perspektiver på emnet, som du finder på internettet.

Præsentation af "Sælg nu ham Holger"

Skribent: Ditte Giese, journalist på kulturredaktionen på Politiken.
Udgivelse: Politiken den 22. april 2013.
Teksttype (genre): Debatindlæg.
Hensigt med teksten: At gøre opmærksom på, at nationalsymboler intet har med national identitetsfølelse at gøre. Protesterne mod, at Holger Danske-statuen er sat til salg, er derfor helt hen i vejret.

Uddrag

Her kan du læse et kort uddrag af vores opgavehjælp:

Uholdbare argumenter

Synspunkterne i artiklen er for det meste underbygget med argumenter, men ved nærmere eftersyn synes de ikke at være så holdbare:

Eksempelvis argumenterer Giese for, at de danske nationalsymboler ikke kan have betydning for dansk nationalfølelse, da flere af disse symboler har rod i andre lande: Juletræet kom fra Tyskland, Istedløven har levet det meste af sit liv syd for grænsen, Dannebrog åbenbarede sig på himlen over Estland. Øst, vest, syd, nord. Hvorfor skulle det være særligt dansk?”

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kronik om nationale symboler og identitet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.