Hjælp til litterær artikel i dansk

Til den skriftlige eksamen i dansk på STX kan du skrive opgavetypen litterær artikel. I en litterær artikel skal du analysere og fortolke én eller flere teksten. Opgavetypen er kun relevant, hvis du er startet før 2017. Vær opmærksom på, at den til eksamen hedder analyserende artikel.

Hvordan skriver jeg en litterær artikel?

Ligesom enhver anden opgavetype er det vigtigt, at du forbereder dig korrekt ved at læse dine tekster grundig igennem og tage noter løbende. Et godt tip er at analysere din opgaveformulering, så du er 100% sikker på, hvad din opgaves fokuspunkt skal være og hvilke elementer, der yderligere skal inddrages i din opgave. Sørg desuden for at opretholde en rød tråd igennem din opgave, så din opbygning virker naturlig og kronologisk fra indledning til konklusion.

Vejledning til at skrive litterær artikel

Kom selv i gang med at skrive en litterær artikel til et 12-tal. Vi har udarbejdet en vejledning, der hjælper dig med at blive bedre til at skrive den litterære artikel til den skriftlige eksamen. Med vejledningen får du hjælp til forberedelse, opbygning af opgaven, analyse og fortolkning af teksten samt gode råd til skrivestil, formidling og sproget i din litterære artikel.

Læs vejledningen til den litterære artikel her