Dramaanalyse i dansk

Et dramastykke er fiktiv digtning, og er beregnet til at blive opført af skuespillere i et stykke. Når man skal lave en analyse af et dramastykke, så er det mange af de samme ting, man kigger efter, når man fx laver en novelleanalyse.

Hvordan laver man en dramaanalyse?

I en dramaanalyse skal man indover mange af de samme ting, som man skal, når man analyserer en helt almindelig novelle. Dette indebærer ting såsom personkarakteristik, handlingsforløb, fortællerforhold – forskellen er bare, at når man laver en dramaanalyse, hedder de forskellige elementer noget andet. De hedder f.eks. analyse af scenografi og regibemærkningernes funktion. En dramaanalyse opbygges af tre forskellige trin: opbygning, indhold og fortolkning og perspektivering.

Eksempel på dramaanalyse

Herunder kan du finde eksempler på dramaanalyser udarbejdet af andre elever. Du kan evt. bruge dem til at hente hjælp i, eller du kan bruge dem for at se, hvordan andre elever har opbygget sine dramaanalyser.

Vejledning til at skrive en dramaanalyse

Mangler du lidt støtte til at skrive din dramaanalyse, kan du hente vores vejledning. I vores vejledning gennemgår vi bl.a. alle de tre trin, og hvordan du går i dybden med dramaet, så du også kan lave en dybdegående dramaanalyse.

Se vejledningen til at skrive dramaanalyse her