Samfundet avler vrede | Diskuterende artikel

Her får du hjælp til at skrive din diskuterende/argumenterende artikel om tonen i den offentlige debat med udgangspunkt i "Samfundet avler vrede" af Sørine Gotfredsen. Med dette guldnotat kan du få inspiration til at lave en analyse af "Samfundet avler vrede".

Teksten er et blogindlæg fra Berlingske Tidendes hjemmeside, 11. november 2014 af forfatter og teolog Sørine Gotfredsen (f. 1967). Du kan finde blogindlægget her.

Opgaven stammer fra eksamensspørgsmål 4 fra Dansk A HF eksamen d. 28. maj 2015 (med netadgang) (2hf151-DANn/A-28052015).

Med guldnotatet får du konkret hjælp og god inspiration til at kunne besvare opgaveformuleringen:

Skriv en diskuterende artikel om tonen i den offentlige debat.
Som en central del af din artikel skal du gøre rede for synspunkterne i blogindlægget "Samfundet avler vrede" (tekst 6) og karakterisere måden, der argumenteres på.
Diskuter synspunkterne, idet du inddrager klippet fra tv-udsendelsen Ti stille, kvinde (tekst 7) og evt. andet materiale, som du finder på internettet.

Opgavetypen er en diskuterende artikel. En diskuterende artikel på HF er stort set det samme som en argumenterende artikel på HF. Den eneste forskel er, at du har netadgang, når du skal skrive en diskuterende artikel. Hvis du ikke har helt styr på, hvad en diskuterende/argumenterende artikel er, kan du se en model og vejledning til den diskuterende artikel her.

Vi giver dig inspiration til, hvad du kan fremhæve i teksten, og vi giver dig et bud på, hvordan du på en god måde kan karakterisere argumentationen i teksten i din diskuterende artikel om tonen i den offentlige debat.

Derudover giver vi et forslag til, hvordan du kan inddrage klippet "Ti Stille kvinde" i din diskussion og forslag til andet materiale fra internettet, som du kan benytte.

Både den diskuterende artikel på HF og kroniken på STX indeholder en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik og diskussion af argumenterne. Derforkan du med fordel bruge guldnotatat som inspiration, hvis skal skrive en kronik på STX om "Samfundet avler vrede".

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Samfundet avler vrede | Diskuterende artikel

[1]
Bedømmelser
  • 25-11-2016
    Givet af 3.g'er på STX