Samfundet avler vrede | Diskuterende artikel

Her giver vi dig hjælp til at skrive en diskuterende artikel om tonen i den offentlige debat med udgangspunkt i blogindlægget ”Samfundet avler vrede” af Sørine Gotfredsen.  Dermed bliver du i stand til at lave en god besvarelse af opgave 4 fra den skriftlige eksamen i Dansk A på HF den 28. maj 2015 (med netadgang), hvor opgaveformuleringen lyder: 

  Diskuterende artikel om tonen i den offentlige debat

  Som en central del af din artikel skal du gøre rede for synspunkterne i blogindlægget "Samfundet avler vrede" (tekst 6) og karakterisere måden, der argumenteres på.
  Diskuter synspunkterne, idet du inddrager klippet fra tv-udsendelsen "Ti stille kvinde" (tekst 7) og evt. andet materiale, som du finder på internettet.

  Præsentation af teksten

  Titel: "Samfundet avler vrede"

  Skribent: Sørine Gotfredsen, dansk teolog og forfatter

  Udgivelse: 11. november 2014, Berlingske Tidendes hjemmeside

  Teksttype (genre): Blogindlæg

  Hensigt med teksten: Gotfredsens hensigt med blogindlægget er at få folk til ændre fokus i diskussionen om den hårde tone, der er opstået i den offentlige debat. Hun mener, at der er kommet for meget fokus på de kvindelige politikere, der ”angribes” verbalt, og at der hellere skal fokuseres på de egentlige årsager til samfundets vrede og på, hvordan vi kan forhindre det. 

   

   

   

  Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

  Få adgang til hele Webbogen.

  Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

  Køb medlemskab nu

  Allerede medlem? Log ind

  Samfundet avler vrede | Diskuterende artikel

  [1]
  Bedømmelser
  • 25-11-2016
   Givet af 3.g'er på STX