Billedanalyse i Dansk

En billedanalyse går ud på at finde frem til billedets betydning ved at analysere virkemidler og elementer, som er anvendt til at lave det givne billede. Du analyserer et billede ved hjælp af en billedanalysemodel, som hjælper dig med at gå i dybden med billedets komposition, balance, farver, lys og så videre. Når du anvender en model til at besvare din billedanalyse, skal du være opmærksom på, at den ikke fungerer som en opskrift. Du kan altså ikke følge den punkt for punkt, men derimod skal du besvare de af modellens spørgsmål, der er relevante for dit billede.

Eksempel på billedanalyse

Her på siden har vi samlet elevindsendte billedanalyser i Dansk, som kan hjælpe dig med at skrive din egen opgave. Du kan enten bruge dem som inspirationskilde til indhold, eller du kan se dem som eksempler på, hvordan andre elever har opbygget deres opgaver.
Vi har også udvalgt et specielt eksempel på en god og dybdegående billedanalyse:

Se eksemplet på billedanalyse i Dansk her

Vejledning til analyse af billede i Dansk

Derudover har vi her på Studienet udarbejdet en trin-for-trin vejledning til at lave en god billedanalyse. I vejledningen kan du finde en model til billedanalyse, som blandt andet hjælper dig med at lave en formalanalyse og fortolke dit billede.

Læs vores vejledning til billedanalyse her