Opbygning

Her giver vi dig inspiration til, hvad du kan komme ind på omkring dokumentarfilmens opbygning.

Det valgte uddrag består af filmens første 6 minutter og 51 sekunder, og vi kender dermed kun til filmens åbning og begyndelse. Det er altså ikke muligt at sige noget om filmens overordnede komposition, men der er stadig en del, du kan tage fat på, som viser noget om filmens opbygning. 

Fokus på retssagen

En dokumentarfilm kan bygges op på mange forskellige måder. Med de klip og vinkler, som instruktøren har valgt her, har denne dokumentar fået fokus på retssagen. Her følger et overblik over uddragets opbygning, som kan give dig en ide om, hvorfor filmen er sammensat, som den er:

  • Åbningsbilleder: Filmens åbningsbillede består af en sort baggrund med let snefald med teksten: ”For første gang har det danske retssystem tilladt at en retssag bliver filmet i sin fulde længde”. Herefter følger teksten ”Sagen begynder en februar nat 2009”. Her vækkes nysgerrighed hos seeren om, hvad der skal ske.
  • Tilbageblik: Efter åbningsbillederne følger et tilbageblik til det billede, som medierne tegnede af drabssagen i 2009. Vi ser filmklip fra nyhederne, avisartikler, interviews osv., der fortæller os filmens forhistorie. På den måde får seeren et overblik over sagen.  
  • Titel: Filmens titel toner frem og afslutter tilbageblikket.
  • Fokus på anklager:
    • Stillbillede. Vi ser et billede af en st...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind