Personerne

Når du skal analysere en reklamefilm, er det oplagt at se nærmere på, hvordan de enkelte karakterer er skildret. En karakteristik af personerne kan nemlig være med til at vise dig, hvem personerne er, og hvorfor de handler, som de gør.

I begge kampagnefilm er det de samme tre personer (Patrick, Alvin og Svend Erik), der er i fokus.

Da de tre karakterer spiller de samme roller i de to film, giver vi her en samlet karakteristik af personerne i filmene.

I karakteristikken af Patrick, Alvin og Svend Erik kommer vi blandt andet ind på følgende:

  • Patrick. Her viser vi dig, at Patrick er skildret som en person, der ikke er placeret højt i gangstermiljøet. Derudover kommer vi ind på den udvikling, Patrick gennemgår i løbet af de to film. Fra at være en sej gangster i de to films begyndelse er han i slutningen af filmene skildret som en taber, der intet kan stille op.
  • Alvin. I personkarakteristikken af Alvin viser vi dig, at Alvin er skildret som en gangster, der er højt placeret i hierarkiet. Derudover peger vi på, at han er den person, der viser de andre, hvordan de skal handle og agere.
  • Svend Erik. I afsnittet her viser vi dig, hvordan Svend Erik er skildret som en rolig og fattet mand, der støtter Alvin i ét og alt. Derudover kommer vi ind på de få replikker, Svend Erik har i de to film.