På eksamensdagen

Her kan du læse om selve eksamensdagen, hvor du møder op og trækker dit eksamensspørgsmål. På denne side forklarer vi, hvad du skal have med. Vi giver dig gode råd til trækningen og eksempler på eksamensspørgsmål. 

Pakkeliste til mundtlig eksamen

Her kan du få en liste over ting, som er nyttige at pakke, når du tager afsted til mundtlig eksamen i dansk. Nogle af disse ting findes muligvis også i forberedelseslokalet (spørg gerne din lærer, hvad du kan forvente her), men hvis du ikke vil tage nogen chancer, er det sikrest også at tage dem med selv.

Alle hjælpemidler er tilladte bortset fra brug af internet og kommunikation med omverdenen. Der kan dog være en undtagelse for ibøger eller digitale ordbøger m.v., som har været brugt i undervisningen. Hvis ibøger er angivet på dit holds undervisningsbeskrivelse, må du normalt gerne bruge dem. Men tag en snak med din lærer om det.

Men du må altså gerne have notater og lærebøger med ind i forberedelsestiden lige så vel som læste tekster og analysemodeller. Slæb dog ikke alt for meget med til din eksamen. Det vigtigste er, at du har overblik over det, du har med, og ved, hvornår du kan få brug for det.

Til selve eksamen må du kun medbringe eksamensteksten og noter taget i forberedelsestiden. Ofte er der krav om, at du tager noterne på specielt papir, så lærer og censor kan se, at de er taget i forberedelsen og ikke forberedt hjemmefra. Du kan altså  ikke bruge din laptop til at lave disposition eller tage noter i forberedelsen.

  • Papir og bl
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind