Forberedelse før eksamen

Her kan du læse om alt det, du kan gøre for at forberede dig, før du skal ind at trække din eksamenstekst.

Læs undervisningsbeskrivelsen

I danskfaget arbejder hvert danskhold med en række forløb, som danner udgangspunkt for den mundtlige eksamen. De præcise beskrivelser af forløbenes indhold skal fremgå af undervisningsbeskrivelsen for faget, som din lærer færdiggør i slutningen af skoleåret (det er dét, som tidligere hed pensum). Hvis din skole bruger Lectio, kan du finde undervisningsbeskrivelsen på dit danskholds side (klik på Studieplan -> Undervisningsbeskrivelse). Hvis du er i tvivl om, hvor undervisningsbeskrivelsen kan findes, kan du altid spørge din lærer.

På undervisningsbeskrivelsen kan du se en oversigt over, hvilke tekster I helt præcist har arbejdet med under de forskellige forløb. Ofte står der også lidt tekst om, hvad I særligt har fokuseret på i arbejdet. Det er en rigtig god idé at læse beskrivelsen grundigt, da det kan give dig en idé om, hvilke teksttyper og forfattere du kan møde, hvis du får et eksamensspørgsmål, som er knyttet til forløbet.

Det er ikke altid alle forløb, som bliver opgivet til eksamen, da læreren nogle gange har mulighed for at fravælge nogle (fx...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind