Minimalisme

Minimalismen er en retning inden for postmoderne litteratur, hvor både teksternes form og indhold er skåret ned til det mest simple og minimale (deraf navnet minimalisme).

I minimalistisk litteratur fortælles ikke mere end højst nødvendigt, og læseren må derfor selv involvere sig i teksten og skabe sammenhængene og betydningerne. I 1990’erne opstår der i Danmark en minimalistisk strømning, hvor en række forfattere skriver ”kortprosa”, ”punktromaner” og andre minimalistiske værker.

Minimalistisk fortælletekniks kendetegn

  • Stil og tone: Der er en neutral og nøgternt registrerende fortællestil, ofte med en opremsende tone (objektiv fortællestil). Stilen er enkel, og forfatteren begrænser sig til at benytte få virkemidler.
  • Personbeskrivelse: Personerne beskrives ofte udefra, og der fortælles ikke mere end højst nødvendigt. Personernes handlinger forklares ikke, og der gås ikke i dybden med psykologiske beskrivelser.
  • Form: Formen og opbygningen på novellen er ofte meget stram, og der er ingen afstikkere eller unødvendig information i teksten.
  • Huller i teksten: Der er ofte ”huller” og ”udeladelser” i teksten, hvor der ligesom mangler noget. Her må læseren invo
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind