Skrivestil, formidling og sprog

Ud over at få de rigtige ting med i din kronik, er det også vigtigt, at du skriver i den rigtige stil og tone, og at du får formidlet din opgave på en god måde.

I dette kapitel ser vi netop på disse ting, samt hvordan du kan benytte citater i din kronik.

Din læser/modtager

Som modtager for din kronik skal du forestille dig en person, som er alment interesseret i emnet og teksten, men som ikke har analyseret den. Derfor skal du sætte din modtager godt ind i emnet og teksterne. Skriv sådan, at din læser ikke behøver have teksten foran sig for at følge med i din kronik.

Du kan også gå ud fra, at din læser har en basisviden om de dansk-faglige begreber og tendenser, så du behøver ikke forklare om dem. Til gengæld skal du vise, at du kan bruge begreberne til at sætte din læser ind i en dybere forståelse af teksten og emnet med

Sproget i din kronik

Husk på, at faget er Dansk, og at det derfor er vigtigt, at du har fokus på dit sprog og din formidling i kronikken. Du vil blive vurderet på, hvordan du staver, kommaterer og sætter sætninger sammen, hvilket betyder, at du skal tænke over, hvordan du formulerer dig i kronikken.

Et godt sprog hjælper dig et godt stykke hen ad vejen mod en høj karakter!

NB: Husk at bruge dit skriveprograms stavekontrol.

Din skrivestil

I kronikken er det vigtigt, at du formulerer dig korrekt, og at du skriver i en saglig og professionel stil.

  • Skriv i nutid, for det gør, at din tekst flyder godt og virker aktuel.
  • Formulér dig gerne i passiv. Fx: ”i teksten ses det, at…”, ”argumentationen kan forstås, sådan at…” osv. Dette giver en objekti
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind