[287]

Kronik i Dansk

At skrive en kronik i Dansk på STX behøver ikke at være særlig svært. Hvis du bare ved, hvad du skal kigge efter, og hvordan du kan gå frem, kan du hurtigt komme til at mestre denne opgavetype.

Formålet med vejledningen her er, at du bliver bedre til at skrive en kronik, og at du dermed også får løftet dine karakterer i skriftlig Dansk.

Vejledningen retter sig efter kravene, som stilles til en kronik ved den skriftlige eksamen på STX i 3.g. 

Vejledningens inddeling

Vejledningen til kronik kan læses fra start til slut, men kan også fungere som et opslagsværk, som du kan kigge i, når du er tvivl om noget i din skrivning.

Vejledningen vil ved hjælp af tre trin vise dig, hvad du skal gøre, fra du får opgaven i hånden, til du sidder med den færdige aflevering. Disse tre trin dækker:

 1. Hvad er en kronik?: Hvad kravene til en kronik er. Her kan du læse om kronikken som genre, dens enkelte dele og fokus på emnet. Her får du også oplysninger om layout og længde.
 2. Før du begynder at skrive: Hvordan du forbereder din kronik ved at læse opgaveformuleringen og teksterne og tage noter.
 3. Opbygning af opgaven: Her kommer vi både ind på, hvordan du kan bygge kronik-opgaven op, og hvordan du redegør, karakteriserer argumentationen og diskuterer.

Til sidst i vejledningen giver vi dig desuden gode råd til skrivestil, formidling og sprog. Her kommer vi ind på, hvilket sprog du skal bruge i din kronik, og hvordan du bruger kilder og citater.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kronik i Dansk

[287]
Bedømmelser
 • 16-04-2010
  Virkelig en grundig og veludført vejledning, der kommer omkring det hele. Den skal med til eksamen!!!
 • 24-05-2010
  Fantastisk vejledning! Føler mig godt klar til eksaminationen nu! :)
 • 01-05-2019
  Givet af 3.g'er på STX
  Giver et rigtig godt overblik over de forskellige taksonomiske niveauer. God gennemgang med eksempler.
 • 17-02-2017
  Givet af 2.g'er på STX
  Meget hjælp at hente i denne webbog!