Perspektivering

Resumé

Uddraget fra Klovn - Bornholm begynder med en scene, hvor vennerne Frank, Mia, Casper og Iben sidder og spiser “Sol over Gudhjem” i en have på Bornholm. 

En bornholmer, Ebbe, kommer og fortæller, at han og Frank er blevet enige om, at de fire venner kan købe et sommerhus på øen. De bliver alle meget glade. Ebbe inviterer dem derefter til en mindehøjtidelighed, fordi det er 62 år siden jernbanen, “Krølle-Bølle-Banen”, blev sprængt i luften. Højtideligheden bliver holdt ved flaget i haven dagen efter. 

Om natten vågner Frank pga. maveproblemer, men han kan ikke komme toilettet, fordi Iben og Casper optager wc’et. Frank tager derfor en spand og løber udenfor til en havepavillon, hvor han sætter sig. Efter sit toiletbesøg mangler Frank noget at tørre sig med. I mørket rækker han ud efter et stykke stof, som han bruger som toiletpapir. Han skynder sig derefter ind i seng. 

Næste morgen skal Frank, Mia, Casper og Iben til mindehøjtideligheden. Ved flaget står en større gruppe ældre mænd (bornholmere) med alvorlige ansigter. Flaget bliver hejst, mens der synges Danmarks officielle nationalsang “Kong Christian stod ved højen mast”. Mens flaget bliver hejst, opdager Ebbe, at der er lort på flaget. Frank fortæller, at det er ham, der har tørret sig med flaget. Casper, Iben og Mia går. De ældre mænd kigger alle chokerede og forargede på Frank.

Klippet slutter med, at mindehøjtideligheden bliv...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind