Analyse

På følgende undersider kan det læse vores grundige analyse af ”Danmarks Trøst” af N.F.S. Grundtvig. Inden du kaster dig over vores analyse, så har vi også udarbejdet nogle arbejdsspørgsmål til teksten, som kan hjælpe dig i gang med selv at reflektere over de analysepunkter, vi behandler på de næste sider.

På hver side udfolder vi, hvad der er godt at lægge mærke til under de enkelte analysepunkter. Husk dog, at din egen analyse ikke må være opremsning af en masse punkter. Det er heller ikke nødvendigt at inddrage samtlige punkter. Du skal i stedet udvælge de væsentligste pointer, som peger på én bestemt vinkel. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores analyse:

Titlen forklarer, at digtet vil trøste danskerne

Digtets oprindelige titel er ”Danmarks Trøst”. Teksten er også kendt under titlen ”Langt høiere Bjerge saa vide paa Jord”. Titlen ”Danmarks Trøst” forklarer, at digtet er skrevet med henblik på en bestemt virkning: Digtet skal trøste Danmark. Danmark har brug for trøst på grund af de store nederlag, som landet led i Napoleonskrigene.

Digtet trøster danskerne ved at fremhæve ting, som danskerne trods alt stadig bør være stolte af, selv om landet netop har gennemgået en stor krise.

Danmark er ikke nogen stormagt i verden, men landet har andre karaktertræk, som man ikke finder i fremmede lande. Digtet opfordrer danskerne til at finde trøst i det, der gør Danmark til noget særligt, i stedet for at ærgre sig over landets store nederlag.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind