[0]

Danmark og verden | Fællesdel

Opgavehjælp til fællesdelen i eksamenssættet “Danmark og verden”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 26 maj 2020. 

Opgaveformuleringerne lyder:

Opgave 1a. Opstil tre hypoteser, der kan forklare de sammenhænge mellem partivalg og holdning til klimaafgifter på flyrejser, der kan udledes af tabel 1. Hver hypotese skal understøttes af en faglig begrundelse.

Opgave 1b. Argumentér ud fra en realistisk teori imod Rasmus Nordqvists (ALT) synspunkter på dansk udenrigspolitik, som de kommer til udtryk i bilaget nedenfor.

Besvarelserne af opgaverne 1a og 1b må samlet maksimalt fylde 700 ord.

Her kan du set et uddrag fra Opgave 1b

Nordqvist argumenterer for, at Danmark skal prioritere et europæisk samarbejde ud fra en idé om, at det vil give Danmark mere indflydelse. Men Danmark har som en småstat meget lidt indflydelse i det internationale system. Vores position i magthierarkiet gør, at vi kun kan få opfyldt vores mål, hvis det ikke går imod stormagternes mål. Det gælder også i internationale institutioner som EU, da institutioner ifølge realismen blot er arenaer, hvor staterne kan varetage deres interesser. Danmark vil altså ikke få indflydelse uanset om man laver bandwagoning med USA eller EU. I EU vil Danmark være underlagt stormagter som Frankrig og Tyskland...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Danmark og verden | Fællesdel

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.