Hjerterytmen hos dafnier

Her kan du få hjælp til at skrive rapport om forsøg, der undersøger forskellige stoffers påvirkning af dafniers hjerterytme. Stofferne er f.eks. rusmidler som koffein, nikotin og/eller alkohol. 

Du kan bruge rapporthjælpen, uanset hvilke stoffer I undersøger virkningen af. Rapporthjælpen hjælper dig f.eks. med at forstå teorien bag øvelsen og giver ideer til, hvad du kan komme ind på i de forskellige afsnit af din rapport.

Hjælp til rapportens enkelte afsnit

 

Her kan du se et uddrag af vores forslag til, hvad du kan skrive om i dit teoriafsnit

Du bør skrive lidt om, hvad fordelene og begrænsningerne er ved at bruge dafnier som forsøgsdyr i øvelsen.

Dafnier små krebsdyr, som er almindelige modelorganismer i forsøg, der bestemmer forskellige stoffers giftighed. Dafnier bruges ofte til denne type forsøg af flere forskellige grunde.

En grund er, at mennesker har en del fysiologi tilfælles med dafnier. Dafnier har et blodkredsløb med et hjerte. Dafnier har også et nervesystem, og mange forskellige stoffer påvirker dafniers og menneskers nervesystemer på en lignende måde.

Dafnier er desuden ret nemme at observere hjerterytmen hos, da dafnier er gennemsigtige. Man kan altså observere dafniers hjerterytme direkte gennem et mikroskop. Dafnier er desuden lette at opdrætte og holde i live i akvarier.  

Endelig er dafnier ret...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hjerterytmen hos dafnier

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.