Personer og miljø

Personer

Der er tre vigtige personer i ”Catwalk”. Det er hovedpersonen Veronica, der også er novellens fortæller. Derudover er det den flotte fyr Leon og Veronicas rival, Polly.

Veronica

Veronica er hovedperson og jegfortæller i ”Catwalk”. Hun er en ung kvinde, og den aften, hvor novellens handling udspiller sig, er hun taget til fest. 

Hun føler sig som ”festens midtpunkt”, og i begyndelsen af novellen er alles opmærksomhed da også rettet mod hende. Det skyldes, at hun netop har fået foretaget en kosmetisk operation. Det virker, som om det er første gang, at de andre festdeltagere ser hende efter indgrebet.

Det er dog en temmelig speciel operation, Veronica har fået foretaget. Hun har fået lavet nye pumaører i stedet for sine almindelige ører. Det er naturligvis ikke en operation, som der er mennesker, der får foretaget i virkeligheden, men i novellens univers er der ingen, der synes, det er mærkeligt. Alle er tværtimod meget begejstrede for de nye ører. Pigerne siger, de er søde og lækre, mens drengene kigger interesseret. 

Veronica har altså ikke fået lavet ørerne for at skille sig ud eller stå i modsætning til det ungdomsmiljø, hun er en del af. Hun har tværtimod fået lavet ørerne, fordi hun i endnu højere grad vil passe ind. 

Hun har fået foretaget en kosmetisk operation, fordi hun forsøger at leve op til miljøets skønhedsidealer. Det er nemlig en måde at blive anerkendt og accepteret på. 

Novellens indl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind