[3]

Catwalk

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen ”Catwalk”. Novellen er skrevet af Jesper Wung-Sung og udgivet i 2011 i Tretten tynde teenagere.

I analysehjælpen finder du først noter til analysen og fortolkningen af ”Catwalk”. Herefter følger et resumé af teksten samt lidt baggrundsinformation, inden vi gennemgår de centrale elementer i analysen. Derudover får du hjælp til at fortolke teksten.

Uddrag

Her kan du læse et kort uddrag af analysehjælpen:

Kritikken af modens skønhedsidealer virker lidt forældet

Novellens titel ”Catwalk” antyder, at det især er modeindustrien, der skaber de urealistiske skønhedsidealer. Der er en tendens til, at de fleste modeller har den samme slanke kropstype. Den opfattelse af, hvor skønhedsidealerne kommer fra, er nok lidt forældet. I dag er det i lige så høj grad de sociale medier, der bestemmer, hvad der bliver opfattet som attraktivt.

Novellens pointe er, at urealistiske skønhedsidealer får kvinder til at få foretaget kosmetiske indgreb, fordi de ikke føler, deres krop er god nok, som den er. 

Det er vigtigt at understrege, at novellen hverken kritiserer Veronica eller Polly. De forsøger bare at se ud på den måde, der bliver opfattet som smuk og tiltrækkende i miljøet. Det er heller ikke Leon, som novellen kritiserer. Han har bare de samme skønhedsidealer som alle andre i miljøet. 

Det er selve skønhedsidealerne, som novellen kritiserer. Det er hverken Veronica, Polly eller Leon, der har fundet på dem. Titlen antyder derimod, at det er modeverdenen, som har skabt et skønhedsideal, der er umuligt at leve op til. Det presser derfor kvinder som Veronica og Polly til at få foretaget kosmetiske operationer. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Catwalk

[3]
Bedømmelser
  • 18-06-2023
    Givet af Lærerstuderende på 4. år
  • 26-05-2021
    Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  • 07-05-2021
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse