Branchen for bygge­markeder

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven Branchen for byggemarkeder, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 17 maj 2022.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om den danske byggemarkedbranche. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan du kan løse de fem opgaver:

Her ser du et uddrag fra Opgave 2

Byggemarkeder er store og vigtige kunder for leverandørerne, hvilket taler for en lav trussel, men balancen mellem leverandører og byggemarkeder har ændret sig. Tidligere har forholdet mellem byggemarkeder og leverandører været kendetegnet af, at byggemarkederne havde gode muligheder for at forhandle pris og vilkår. I dag er byggemarkederne blevet mere afhængige af nogle leverandører. Det skyldes den øgede efterspørgsel under corona. Bilag 4 fortæller, at der er opstået globale logistikproblemer som følge af coronakrisen. Det har gjort det svært for leverandørerne at skaffe varer hjem og de varer, der kan skaffes er steget i pris. De forsinkede leverancer øger byggemarkedernes afhængighed af leverandørerne, fordi byggemarkederne har akut behov for varer, hvis de skal følge med efterspørgslen. Samtidig er der stor konkurrence mellem byggemarkeder - både om kunder og varer - hvilket leverandørerne kan udnytte til at presse byggemarkederne på prisen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Branchen for byggemarkeder

[13]
Bedømmelser
 • 14-03-2024
  Givet af HHX-elev på 2. år
 • 10-12-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 06-12-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 04-09-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år