[2]

BoConcepts internationa­lisering

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven BoConcepts internationalisering, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 11 august 2020.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om virksomheden BoConcept. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan du kan løse de fem opgaver:

Her kan du se et uddrag fra Opgave 2

Eksportbarrierer er forhold på eksportmarkedet, der kan stå i vejen for eksport som virksomheden ikke selv har indflydelse på. I BoConcepts tilfælde er det især kulturelle forskelle, der er barrierer. Bilag 13 fortæller os, at der er stor forskel på japansk og vestlig forretningsetikette. Forskellen indebærer blandt andet, at man bruger lang tid på at opbygge et forhold til ens forretningsforbindelser og at det forventes, at man bruger tid med forretningsforbindelser, der ikke direkte relaterer sig til forhandling. Derudover træffes beslutninger typisk i konsensus i Japan. Der vil derfor være flere man skal forhandle med. Det hænger sandsynligvis sammen med, at den japanske kultur er mere kollektivistisk, mens den danske er mere individualistisk jf. bilag 15 og Hofstedes’ kulturdimensioner.

Forskellige kulturdimensioner kan også påvirke selve produktet og markedsføringen af produktet. Vi kan eksempelvis se, at Japan lægger markant mere vægt på maskuline værdier end Danmark. Det kunne derfor være relevant at markedsføre møblerne mere mod mænd.

Bilag 9 fortæller også, at der er skarp konkurrence fra nationale mærker, der typisk er billigere, men har designs, der minder om de udenlandske. Bilaget fortæller også, at forbrugere, især ældre forbrugere, i Japan er meget mærkeloyale. Det er vigtigt at tænke over, da en stor del af den japanske befolkning er ældre jf. bilag 8.

Der vil sandsynligvis være lignende udfordringer i andre kulturer.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

BoConcepts internationalisering

[2]
Bedømmelser
  • 18-09-2023
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 29-08-2023
    Givet af HHX-elev på 3. år