Teori

Her er en kort opridsning af emner, som er oplagte at komme ind på i dit teoriafsnit. Klik på tekstens links for at læse mere om emnerne i vores kompendier. Du kan se vores eksempel på et teoriafsnit under listen.

Ideer til indhold i teoriafsnit

  • Blodsukker er blodets indhold af glukose. Glukosen optages fra blodet til kroppens celler og forbrændes ved respirationen.
  • Blodsukkeret stiger efter et måltid, når kulhydrater fra maden optages fra fordøjelsessystemet til blodbanen.
  • Stigningen i blodsukker afhænger af madens glykæmiske indeks (GI). Glukose har et GI på 100. Andre fødevarers GI viser, hvor hurtigt fødevarerne får blodsukkeret til at stige ift. glukose.
  • Fedt, proteiner og kostfibre sænker fødevarers GI. Andre kulhydrater har desuden et lavere GI end ren glukose.
  • Fødevarernes GI kan googles og bruges som udgangspunkt for min hypotese.

Eksempel på teoriafsnit

Blodsukker (eller blodglukose) er glukose i blodet. Glukose i blodet er den vigtigste kilde til energi for kroppen. Kroppens celler optager glukose direkte fra blodbanen og forbrænder glukosen ved respirationen. Cellerne danne...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind