Teori
Her er en kort opridsning af emner, som er oplagte at komme ind på i dit teoriafsnit. Klik på tekstens links for at læse mere om emnerne i vores kompendier. Du kan se vores eksempel på et teoriafsnit under listen.
Ideer til indhold i teoriafsnit
- Blodsukker er blodets indhold af glukose. Glukosen optages fra blodet til kroppens celler og forbrændes ved respirationen.
- Blodsukkeret stiger efter et måltid, når kulhydrater fra maden optages fra fordøjelsessystemet til blodbanen.
- Stigningen i blodsukker afhænger af madens glykæmiske indeks (GI). Glukose har et GI på 100. Andre fødevarers GI viser, hvor hurtigt fødevarerne får blodsukkeret til at stige ift. glukose.
- Fedt, proteiner og kostfibre sænker fødevarers GI. Andre kulhydrater har desuden et lavere GI end ren glukose.
- Fødevarernes GI kan googles og bruges som udgangspunkt for min hypotese.
Eksempel på teoriafsnit
Blodsukker (eller blodglukose) er glukose i blodet. Glukose i blodet er den vigtigste kilde til energi for kroppen. Kroppens celler optager glukose direkte fra blodbanen og forbrænder glukosen ved respirationen. Cellerne danner på den måde ATP...