Bioteknologi A - Vejledende opgavesæt 2 forår 2010

Vejledende besvarelse til Bioteknologi A vejledende opgavesæt 1 fra 2010. Alle opgaver er udregnet af Studienets fagredaktør i Bioteknologi.

Her kan du se et uddrag af besvarelsen af opgave 2.5 om Tamiflu:

Giv en mulig forklaring på, hvilken mutation der er opstået hos denne virusstamme, og på hvordan en sådan mutation kan medføre resistens overfor Tamiflu.

Udskiftningen af aminosyren histidin med tyrosin indebærer formentlig, at der er sket en mutation fra CAU/CAC til UAU/UAC – dvs. en punktmutation i første base i codonnet, hvor basen C er blevet udskiftet med basen U.

Vi ved, at udskiftningen af histidin med tyrosin ikke gør neuraminidase inaktivt, da virusser med mutationen stadig kan formere sig i mennesker. Dermed må mutantversionen af neuraminidase stadig være i stand til at binde sig til sialsyre og spalte bindingen til galactose. Dog kan GS4071 ikke længere binde sig til det aktive center og inhibere enzymets virkning. Derfor må ændringen i aminosyresammensætningen have medført en...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A - Vejledende opgavesæt 2 forår 2010

[74]
Bedømmelser
 • 02-11-2014
  metoden til kemisk mængdeberegning er gjort mere kompliceret end det burde, idet man kunne tage udgangspunkt i de 10g som beskrevet i opgaven.
 • 16-05-2016
  Spørgsmålene er besvaret kort og præcist, men kunne godt tænke, at det var grundigere besvarelser.
 • 14-03-2017
  Ikke spor gode besvarelser
 • 26-09-2016
  Rigtig god og inspirerende opgave