Bioteknologi A STX - Vejledende opgavesæt 2 - 2019

Her er vores løsningsforslag til Vejledende opgavesæt 2 i Bioteknologi A på STX fra 2019. Besvarelsen er skrevet af vores redaktør i Biologi.

Bemærk, at opgaverne i det vejledende opgavesæt er nye versioner af opgaverne i eksamenssættet fra 17. maj 2017. Se vores besvarelser af 2017-udgaverne af opgaverne her.

Her kan du se et uddrag af vores besvarelse af opgave 3.1 om proteasen uPa

Proteasen uPa kan beskrives på fire forskellige strukturniveauer: primær-, sekundær-, tertiær- og kvarternærstrukturen. Primærstrukturen er aminosyrekædens sammensætning. Filmen viser, hvordan aminosyrekæden folder sig til sin sekundær- og tertiærstruktur. Aminosyrernes R-grupper har forskellige størrelser, ladninger og polariteter, og det betyder, at kæden lokalt kan folde sig til to typer sekundærstrukturer: alfa-helixer (de spiralformede, grønne strukturer på figuren) og beta-foldeblade (de flade, lilla strukturer på figuren). R-grupperne og sekundærstrukturerne styrer også peptidets overordnede rumlige opbygning, som er tertiærstrukturen. Kvarternærstrukturniveauet optræder kun hos proteiner, som består af flere selvstændige polypeptidkæder, der er bundet sammen. Af filmen er det vanskeligt at se, om enzymet består af en eller flere kæder. Vi kan dog se, at enzymet indeholder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - Vejledende opgavesæt 2 - 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.