[88]

Bioteknologi A - 31. maj 2011

Vejledende besvarelse til Bioteknologi A maj eksamenssættet fra 31. maj 2011 (STX og HTX). Besvarer opgave 1, 2, 3 og 4. Alle opgaver er gennemregnet af Studienets fagredaktør i Bioteknologi.

Her kan du se et uddrag af besvarelsen af opgave 4.5 om bionedbrydelig emballage:

Diskuter hvilken af de tre nævnte bioteknologiske metoder der vil være mest velegnet til at få produceret stivelse med en høj phosphoryleringsgrad.

Der er fordele og ulemper ved de forskellige metoder:

a) En klar fordel er at du har et system du ved fungerer. Oprensningen kan dog være besværlig og du har ikke muligheden for at overekspressionere GWD i kartoflerne.

b) Fordelen er at mikroorganismer er nemme og billige at arbejde med end eukaryote systemer, og at du har mulighed for at overekspressionere GWD. Problemet er dog at, hvis GWD indeholder postranskriptionelle ændringer som er vigtige for funktionen, er det langt fra sikkert at denne løsning vil fungere.

c) Her er det muligt at overekspressionere GWD, og posttranskriptionelle modificeringer vil formentligt ikke være et problem. Det er dog en mere besværlig og dyr løsning end brug af mikroorganismer.

Alle mulighederne har deres fordele og ulemper. Hvis koncentrationen af GWD i kartofler er...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A - 31. maj 2011

[88]
Bedømmelser
 • 19-11-2012
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Jeg synes det virker som en meget overskuelig opsætning på opgaven, jeg har været nød til at hente denne rapport da jeg skulle bruge resultaterne af forsøget pga. fravær ved den lektion så jeg manglede hovedessensen af opgaven og det har denne opgave helt klart givet.
 • 14-01-2015
  Der er ingen chance for at det her kan have været et 12-tal! Fx er figur 2 IKKE blevet indraget i opgave 3, og de uspecifikke og korte besvarelser, ville aldrig nogensinde kunne være ensbetydende med et 12-tal!
 • 13-11-2016
  Synes ikke at bevarelserne er lange nok eller detaljerede nok. Ved spørgsmål 1 nævner man slet ikke enzymet lipase, der kommer fra bugspytkirtlen.
 • 31-03-2016
  God inspiration til egen opgave