Bioteknologi A STX - 28. maj 2020 (gammel ordning)

Her er vores besvarelse af eksamenssættet, der blev brugt til eksamen i skriftlig Bioteknologi A på STX den 28. maj 2020 (gammel ordning). Opgaverne i sættet er løst af vores redaktører i Biologi og Kemi.

Her ser du uddrag fra besvarelsen af opgave 1.3:

På nedenstående figur har vi markeret sidekæderne på henholdsvis arginin og aspartat:

Vi bemærker, at sidekæden på arginin er positivt ladet ved pH=7. Hvis pH hæves, og bliver noget højere end 7, vil arginin-sidekæden begynde at afgive en hydron, hvorved arginin-sidekæden bliver neutral. 

Vi bemærker, at sidekæden på aspartat er negativt ladet ved pH=7. Hvis pH sænkes, og bliver noget lavere end 7, vil aspartat-sidekæden begynde at optage en hydron, hvorved aspartat-sidekæden bliver neutral. 

Vi konkluderer altså, at uanset om pH hæves eller sænkes, vil dette føre til ændringer i den elektriske ladning af humant lysozym. Hvis der sker store ladningsændringer i humant lysozym, vil humant lysozym blive nød til at undergå konformationelle (strukturelle) ændringer, for ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - 28. maj 2020 (gammel ordning)

[1]
Bedømmelser
  • 25-05-2024
    Givet af Underviser på Andet
    God hjælp, men kan godt bruge mere uddybende forklaringer. fx. opgave 1.3 og 3.2, giver bare svaret, men ingen forklaring på hvorfor.