[1]

Bioteknologi A STX - 25. maj 2022

Her er vores besvarelse af opgavesættet i Bioteknologi A på STX fra 25. maj 2022. Opgaverne i sættet er løst af vores redaktører i Kemi og Biologi.

Her kan du se et uddrag af vores besvarelse af opgave 2.5 om udvikling af nyt antibiotikum

De to skemaer viser, om hver af de to multiresistente bakteriearter udfører respiration under forskellige forhold. De to øverste rækker i hvert skema er kontrolforsøg. Række 1 viser, at brønde med resazurin forbliver blå, når der hverken er bakterier eller antibiotika til stede. Række 2 viser, at brønden skifter farve til pink, hvis der er bakterier og intet antibiotika i brønden. Kontrolforsøgene viser, at bakteriekulturer i vækst farver brønden pink.

De tre næste rækker brønde indeholder bakteriekulturer tilsat forskellige typer antibiotika i forskellige koncentrationer. Vi kan se, at begge bakteriearter kan vokse og leve ved selv den højeste koncentration af amikacin. Begge bakteriearter kan også leve ved middelhøje koncentrationer af hhv. ciprofloxacin og meropenem. De tre testede typer antibiotika har altså en begrænset eller ingen hæmning af bakterievæksten i de testede koncentrationer.

Sidste række med brønde undersøger...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - 25. maj 2022

[1]
Bedømmelser
  • 04-02-2024
    Givet af 1.g'er på STX