Opgave 1. Gærceller og ølbrygning

Indhold

1.

Angiv reaktionstypen for reaktionen vist i figur 1. 

Vi ser på figur 1, at vand går ind og spalter en binding mellem to glucosemolekyler, altså er det en hydrolyse.

 

2.

Bestem Vmax og KM for maltase. Anvend eventuelt bilag 1. 

Løs opgaven vha. vores vejledning til at bestemme Vmax og KM.

Her bruges et Lineweaver-Burke plot, hvor 1/V0 plottes mod 1/[S]:

I ovenstående plot, vil skæring med x-akse være lig -\frac{1}{K_m} og skæring med y-akse vil være lig 1/V_{max} altså udregnes de ud fra regressionen:

\frac{1}{V_0}=0,0673\cdot min\frac{1}{\left[S\right]}+0,0071\frac{\ min}{mM}

Først findes Km hvor:

  • \frac{1}{V_0}=0
  • \frac{1}{\left[S\right]}=-\frac{1}{K_M}

0=0,0673\cdot min\cdot \frac{-1}{K_m}+0,0071\frac{\ min}{mM}\Updownarrow

K_m=\ \frac{0,0673\ min}{0,0071\frac{min}{mM}}

K_M=9,5\ mM=9,5\cdot {10}^{-3}M

Herefter findes Vmax hvor:

  • \frac{1}{\left[S\right]}=0
  • \frac{1}{V_0}=\frac{1}{V_{max}}

 

\frac{1}{V_{max}}=0,0071\frac{\ min}{mM}

V_{max}=141\frac{mM}{min}

Altså har vi en Km på 9,5\cdot {10}^{-6}M og en V­max på 141 \frac{mM}{min}.

 

3.

Giv en mulig forklaring på hvordan aktiviteten af maltase kan anvendes til at vise, om en øl er pasteuriseret. 

En mulig forklaring kun...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind