[0]

Bioteknologi A STX - 23. maj 2016

Her finder du Studienets vejledende besvarelse af eksamenssættet, som blev brugt ved eksamen i Bioteknologi A på STX 23. maj 2016. Opgaverne er løst af Studienets fagredaktører i biologi og kemi.

Her kan du se et uddrag af Studienets besvarelse af opgave 3.4 om fotosyntese:

Analyser resultaterne vist i figur 5.

Under fotosyntesens lysreaktion vil DCPIP optage elektronerne fra fotosystem 1 og dermed blive reduceret. Eftersom DCPIP er blåt, men reduceret DCPIP er farveløst, vil en opløsning, hvori der foregår fotosyntese, blive mere og mere farveløs med tiden, og dermed vil opløsningen absorbere mindre og mindre lys. Således er et fald i prøvernes absorbans en indikator for fotosynteseraten.

Det fremgår af resultaterne, at absorbansen af DCPIP i prøve 1 falder jævn igennem forsøget, hvilket viser, at spinatekstraktet i denne prøve udfører fotosyntese. Prøve 2 og 3 viser derimod ingen signifikant ændring i absorbansen gennem forsøget, hvilket indikerer, at spinaten i disse prøver ikke udfører fotosyntese. Spinaten i prøve 2 er blevet kogt, så chlorophylet i denne prøve er blevet ødelagt og kan dermed ikke absorbere lysets energi. Spinatekstraktet i prøve 3 er tildækket med sølvpapir, så heller ikke her kan chlorophylet absorbere lysets energi. Derfor...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - 23. maj 2016

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.