Bioteknologi A STX - 20. august 2015

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af opgaverne fra eksamenssættet til Bioteknologi A på STX fra torsdag den 20. august 2015. Opgaverne i dette eksamenssæt er blevet regnet og besvaret af Studienets egen fagredaktør i bioteknologi.

Her kan du se et uddrag af Studienets besvarelse af opgave 4.5 om gærceller og bioethanol:

Analysér forsøgsresultaterne på figur 4, og diskuter hvilken betydning resultaterne kan have for produktion af bioethanol.

En stigning i mængden af ethanol produceret fra gærcellerne som gror i standard vækstmedie ses efter 10-20 timer. Produktionen når dets maksimum på lidt over 70 g ethanol per L efter ca. 35 timer.

En stigning i mængden af ethanol produceret fra gærcellerne, som gror i vækstmedie tilsat KCl og KOH ses samtidig med produktionen fra gærcellerne, som gror i standard vækstmedie. Efter ca. 35 timer hvor gærcellerne som gror i standardmedie har nået deres maksimum, stiger mængden af ethanol stadig hos de gærceller som gror i vækstmedie tilsat KCl og KOH. Koncentrationen af ethanol stiger til over 120 g ethanol per L, hvilket er omkring 50 g ethanol per L mere end gærcellerne som gror i standard vækstmedie.

Forsøget viser altså, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A STX - 20. august 2015

[8]
Bedømmelser
 • 22-05-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  Opgaven er super god hjælp, hvis der er noget man er i tvivl om, eller gerne vil være sikker på. Flere steder har den korte, men dog præcise og konkrete svar, hvilket er meget positivt, da der ikke er grund til at skrive noget unødvendigt, som bare er spild af tid.
 • 04-02-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Virkelig korte svar, synes der mangler meget information som kan have med. Det skal være sådan, at man kan forstå det faglige kun ud fra at læse svaret. Dette er ikke helt tydelig. MANGLER kildehenvisninger
  Hej! Tak for din feedback. Vores besvarelser af eksamensopgaver er holdt korte og præcise, så de afspejler, hvad der forventes af en besvarelse til den skriftlige eksamen. Du behøver heller ikke medtage kildehenvisninger i din opgavebesvarelse til eksamen i Bioteknologi. Hvis du gerne vil læse mere om nogle af emnerne eller teknikkerne, som opgaverne handler om, kan du bruge vores kompendier til Bioteknologi A: https://www.studienet.dk/b/?category=174. Mvh. Signe, redaktør i Biologi.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 31-10-2017
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Rigtig flot og kort beskrevet, god hvis man er i tvivl går lige til fakta.
 • 22-05-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  Korte og præcise svar. God til at give en idé om, hvordan spørgsmålene kan besvares fyldestgørende.