Bioteknologi A HTX - Vejledende opgavesæt 2 - 2019

Her er vores eksempelbesvarelse af Vejledende opgavesæt 2 til Bioteknologi A på HTX fra 2019. Opgaverne i sættet er løst af Studienets redaktører i henholdsvis Biologi og Kemi.

Her kan du se et uddrag af vores besvarelse af opgave 1.3 om Ca2+-kanalen:

Ca2+-kanalen er et eksempel på en såkaldt ionkanal. Ionkanaler er normalt opbygget af proteiner. De tre aminosyrer i figur 1.4 kan binde sig til ionkanalens proteiner ved: 

 1. Ionbinding
 2. Hydrogenbinding
 3. London-binding

  

Arginin-aminosyren er den eneste af de tre aminosyrer som indeholder en decideret ion (markeret med den grønne firkant). Vi ser, at der er tale om en positivt ladet ion. Der vil utvivlsomt være nogle af ionkanalens proteiner som indeholder sidekæder med negativt ladede ioner, og dermed er der mulighed for ionbinding.

Arginin-aminosyren og tyrosin-aminosyren indeholder begge en polær gruppe (markeret med de røde firkanter). Disse polære (også kaldet hydrofile) grupper indeholder henholdsvis atomerne nitrogen (N) og oxygen (O). Da ionkanalens proteiner også indeholder atomer som N og O, er der mulighed for hydrogenbinding til ionkanalens proteiner.

Både arginin-aminosyren, leucin-aminosyren og tyrosin-aminosyren indeholder upolære grupper (markeret med de blå firkanter). Der vil utvivlsomt være nogle af ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bioteknologi A HTX - Vejledende opgavesæt 2 - 2019

[3]
Bedømmelser
 • 14-04-2021
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Det er dejligt med hjælp til at læse op
 • 31-03-2022
  Givet af HTX-elev på 3. år
 • 18-01-2021
  Givet af HTX-elev på 3. år