Opgave 3. Lactasekapsler

Indhold

1.

Forklar betydningen af en tilstrækkelig produktion af lactase i tarmen for en normal fordøjelse af mælk og mælkeprodukter. Inddrag figur 3.1.

Lactase er enzymet, der nedbryder disakkaridet laktose til monosakkariderne glukose og galaktose som vist på figur 3.1.a. Monosakkariderne optages derefter til blodbanen og fjernes på den måde fra tarmen. Hvis man ikke har en tilstrækkelig produktion af laktase, forbliver en del af laktosen i tarmen. Laktosen skaber et osmotisk tryk, der trækker vand ud af cellerne omkring tarmen og kan føre til diarre. Bakterier begynder desuden at fermentere laktasen, hvis den ikke nedbrydes af kroppens enzymer, og fermenteringen frigiver gas og syre til tarmen. Tilstrækkelig produktion af laktase er altså v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind