Beskriv proteinsyntesen hos prokaryote celler

Herunder viser vi dig, hvordan du løser opgaver, hvor du skal beskrive proteinsyntesen hos prokaryote celler.

Sådan løser du opgaven

Herunder har vi indsat en opsummering af beskrivelsen af bakteriers proteinsyntese fra vores kompendium om det centrale dogme. Du kan bruge opsummeringen som skabelon, når du i en eksamensopgave skal beskrive, hvordan protein dannes i bakterieceller.

Husk at modificere teksten, så den passer til netop den opgave, du skal løse. Det kan f.eks. være en opgave, hvor du kun skal beskrive en del af proteinsyntesen hos bakterier.

Opsummering: Sådan foregår proteinsyntesen hos bakterier

Første trin i proteinsyntesen hos bakterier er transkriptionen. Her adskilles DNA-strengene omkring genet for det protein, der skal dannes. Enzymet RNA-polymerase bevæger sig derefter hen ad nukleotiderne i DNA-skabelonstrengen og sammenkobler komplementære nukleotider en efter en. Derved dannes et mRNA-molekyle med en nukleotidsammensætning, der svarer til den kodende DNA-streng.

Samtidig med at transkriptionen af DNA til mRNA stadig er i gang, begynder translationen af mRNA-molekylet til protein i cellens ribosomer. Det kan lade sig gøre, fordi bakterier ikke har en cellekerne, og...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind