[1]

Biologi A STX - Vejledende opgavesæt 3 - Efterår 2012

Her finder du vores vejledende besvarelse af opgavesæt 3 fra efteråret 2012 i Biologi A på STX. Det er vores fagredaktør i Biologi, som har besvaret opgavesættet.

Her kan du se et uddrag af Studienets besvarelse af opgave 2.5 om mixotrofi:

Giv forslag til et kontrolleret eksperiment, der kan give information om, hvorfor opblomstring af K. armiger kan medføre akut fiskedød.

Man kan forestille sig en række forskellige årsager til, at tilstedeværelsen af K. armiger kan føre til fiskedød. Det kan skyldes algernes giftstoffer, men også iltsvind som følge af en algeopblomstring eller konkurrence om føden (vandlopperne) kan resultere i, at fiskene dør af algens tilstedeværelse i et stort antal.

Man kan starte med at undersøge, om fiskedøden skyldes giftstoffer, ved at lave f.eks. tre opstillinger a fem ens akvarier med en bestemt fiskeart. Eftersom forsøget kun tester for, om fiskene lider skade af at komme i kontakt med algernes affaldsstoffer, skal der holdes et konstant højt iltniveau og et rigeligt fødegrundlag i akvarierne.

K. armiger skal tilsættes en gruppe af akvarierne i en mængde, der svarer til den, der optræder under algeopblomstringer. Vandet fra vandkarret, hvori K. armiger blev dyrket, skal...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - Vejledende opgavesæt 3 - Efterår 2012

[1]
Bedømmelser
  • 04-10-2020
    Givet af Underviser på Folkeskolen