Opgave 2. Giraffer

Indhold

1.

Forklar, hvordan resultater fra DNA-analyser kan danne grundlag for at samle de tidligere 9 underarter i 4 nye arter af giraf.

Slægtskab er et udtryk for, hvor ens DNA'et er hos forskellige organismer. Hvis DNA'et hos de 9 underarter er mere forskelligt, end man først regnede med, kan man i stedet vælge at kategorisere underarterne som forskellige arter.

I DNA opstår mutationer med en vis frekvens – dvs. der opstår et vist antal mutationer i DNA pr. tidsenhed. Det betyder, man kan sammenligne den samme DNA-frekvens hos to forskellige individer for at sige noget om, hvor længe siden det er, at de to individer havde en fælles forfader. Hvis der er få eller ingen forskelle imellem DNA-sekvenserne hos de to individer, har individerne haft en fælles forfader for nylig, da der ikke har været ret lang tid til at ophobe forskellige mutationer i DNA-sekvenserne hos hvert individ. Afhængig af, hvor hurtigtmuterende en DNA-sekvens man ser på, kan det betyde, at individerne tilhører samme art eller samme popu...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind