[0]

Biologi A STX - 30. maj 2022

Her er vores vejledende besvarelse af eksamenssættet i skriftlig Biologi A STX fra 20. maj 2022. Eksempelbesvarelserne er skrevet af vores redaktør i Biologi.

Her kan du læse et uddrag af vores eksempelbesvarelse af opgave 4.3

Figur 2 viser, at torskenes iltforbrug næsten konsekvent er højere i akvariet med sandbund end i akvariet med stenbund. Resultaterne bekræfter altså umiddelbart forskernes hypotese. Det fremgår dog ikke tydeligt af opgaveteksten, om forsøget er gentaget på flere forskellige torsk i hver type akvarie, eller om man kun har målt på ét individ i hver type akvarie. Hvis forsøget ikke er gentaget, kan forskellen i energiforbrug også til dels skyldes variation imellem individerne, f.eks. forskelligt basalstofskifte eller forskellig ængstelighed over for prædatorer.

Vi antager, at forsøget er udført på flere torsk i hvert akvarie. Man kan så forestille sig, at den generelle forskel i iltforbrug skyldes, at torskene har mulighed for at ligge i skjul en stor del af tiden i akvariet med stenbund. På sandbunden skal torskene være mere på vagt over for prædatorer, da torskene her er meget mere synlige. Det øgede energiforbrug skyldes altså sandsynligvis, at torskene på sandbund holder mere øje med omgivelserne og flytter sig mere ift. potentielle farer. Figur 2 viser da også, at torskene på sandbund har en...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 30. maj 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.