Biologi A STX - 30. maj 2017

Her kan du se Studienets besvarelse af opgavesættet fra den skriftlige eksamen i Biologi på STX 30. maj 2017. Opgavesættet er løst af Studienets redaktør i Biologi.

Her kan du se et udsnit af Studienets besvarelse af opgave 2.2 om blåmuslingeopdræt:

Giv forslag til et kontrolleret eksperiment, hvor blåmuslingers vækst undersøges i forhold til den abiotiske faktor, valgt i spørgsmål 1.

Når man vil opstille et kontrolleret forsøg, der skal fastslå betydningen af vandets iltindhold for muslingers vækst, skal man opstille f.eks. fem kontroltanke, hvor vandet har et iltindhold, der er passende for almindelig muslingevækst. Samtidig opstiller man fem tanke med endnu et forsøg, der er helt magen til – blot hvor iltindholdet i vandet holdes så lavt, at man vurderer, det vil hæmme muslingernes vækst. Alle tankene er lukkede og tilføres løbende en nøje afmålt iltmængde, så vandets iltindhold holdes konstant på de to forskellige niveauer. I tankene placeres det samme antal muslinger af omtrent samme størrelse på et vækstmedie, f.eks. sten. Inden da måles længden af alle muslingerne, og gennemsnittet for hver tank bestemmes. Herefter holdes alle faktorer på et konstant niveau i tankene gennem en periode på f.eks. tre måneder – dvs. at f.eks. temperatur og føde- og lysmængde holdes på et niveau, der er optimalt for muslingevækst. Blot holdes iltindholdet konstant forskelligt i de to grupper af tanke. Efter vækstperioden høstes muslingerne...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 30. maj 2017

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.