Opgave 3. Trehaloseproduktion i gærceller

Indhold

1.

Beskriv forskellen mellem trehalose og maltose.

Både trehalose og maltose består af to glucosemolekyler, som er forbundet til et disakkarid. I maltose findes O-bindingen mellem monosakkariderne mellem C-1 i det ene glucosemolekyle og C-4 i det andet glucosemolekyle, men i trehalose sidder bindingen mellem C-1 i det ene glucosemolekyle og C-1 i det andet glucosemolekyle.

 

2.

Giv forslag til, hvordan havvand kan screenes for forekomst af gærarter, der kan producere trehalose.

Havvand kan screenes for forekomst af trehaloseproducerende gærarter ved følgende metode:

  1. Dyrk havvandsprøver på et passende vækstmedie med de nødvendige næringsstoffer i en petriskål. Vækstmediet skal indeholde f.eks. kilder til nitrogen og carbon samt de mikronæringsstoffer, der er nødve
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind