[1]

Biologi A STX - 28. maj 2014

Her finder du Studienets besvarelse af eksamenssættet til Biologi A på STX, der blev brugt 28. maj 2014. Studienets egen fagredaktør i biologi har besvaret opgaverne i eksamenssættet.

Her kan du se et udsnit af Studienets besvarelse af opgave 1.4 om vitalkapacitet:

Vurder hypotesen om, at der er korrelation mellem højde og vitalkapacitet på baggrund af resultaterne i figur 1 og din afbildning. 

Vi kan se af grafen, at den lineære regression for korrelationen mellem højde og vitalkapacitet hos drenge har r2-værdien 0,37. Ligeledes kan vi se, at den lineære regression for korrelationen mellem højde og vitalkapacitet hos piger har r2-værdien 0,56. r2-værdierne er i ingen af tilfældene meget høje, og det indikerer, at variationen i vitalkapacitet er ikke kun skyldes elevernes forskellige højde. Man kan forestille sig, at også faktorer som kropsbygning eller rygning har en betydning for vitalkapaciteten, og at det kan forklare den ikke så høje r2-værdi i forsøget her. F.eks. vil en person med en bred brystkasse alt andet lige have større lunger end en person med en smallere brystkasse. Ligeledes ved man, at rygning nedsætter vitalkapaciteten – selv hos unge, der ikke nødvendigvis har røget i lang tid.

Desuden viser grafen, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 28. maj 2014

[1]
Bedømmelser
  • 04-01-2024
    Givet af 2.g'er på STX