Biologi A STX - 27. august 2013

Dette er Studienets besvarelse af eksamenssættet, som blev brug ved eksamen i Biologi A på STX 27. august 2013. Studienets egen fagredaktør i biologi har løst og besvaret opgaverne.

Her kan du se et udsnit af Studienets besvarelse af opgave 4.4 om zink:

Forklar, hvorfor manglende differentiering af T-celler medfører øget infektionsrisiko.

T-celler er en type lymfocyt, som kan differentiere sig til T-hjælpeceller, T-dræberceller og T-huskeceller. Lymfocytter har receptorer på deres overflade, så de kan kobles med et specifikt antigen. Når sådan en kobling sker, vil lymfocytten dele sig til mange celler af samme slags, som passer helt specifikt til det pågældende antigen.

Hvis det uspecifikke immunforsvar ikke kan bekæmpe en mikroorganisme, f.eks. en virus, aktiveres det specifikke immunforsvar. En makrofag fagocyterer mikroorganismen og udstiller dens antigener, som kan bindes til en T-cellereceptor på T-hjælpecellen. Dette stimulerer T-hjælpercellen til at dele sig. T-hjælpecellen aktiverer også flere makrofager, så flere virusser kan blive fagocyteret. Derudover vil T-hjælpecellen producere signalstoffer, som aktiverer B-lymfocytter, som deler sig til plasmaceller og B-huskeceller. Plasmacellerne producerer antistoffer mod de fremmede antigener. En anden form for T-celle er T-dræbercellen, som dræber de celler, der er blevet inficeret med virus.

T-hjælpecellerne differentierer sig, således at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 27. august 2013

[1]
Bedømmelser
  • 30-04-2017
    Rigtig god besvarelse især hvis man er gået i stå!