Biologi A STX - 24. august 2018

Dette er Studienets vejledende besvarelse af opgaverne i det skriftlige eksamenssæt i Biologi A fra 24. august 2018. Studienets redaktør i Biologi har løst de fire opgaver i sættet.

Her kan du se et udsnit af Studienets besvarelse af opgave 4.3 om reduceret antibiotikaforbrug i svineproduktion:

Analyser resultaterne, vist i figur 2A og figur 2B.

Figur 2A angiver antallet af hhv. sygdomsfremkaldende bakterier og mælkesyrebakterier i foderet som funktion af tiden efter tilsætningen af vand. Det ses, at antallet af begge bakterietyper øges kraftigt i løbet af det første døgn. Efter 48 timer er antallet af sygdomsfremkaldende bakterier dog faldet til samme niveau, som der oprindeligt var i foderet, og antallet falder fortsat gennem de følgende døgn. Antallet af mælkesyrebakterier vokser dog fortsat og er efter 48 timer på sit højeste. Antallet forbliver nogenlunde på dette niveau gennem de følgende døgn.

Samtidig viser figur 2, at mælkesyreindholdet i foderet begynder at stige kraftigt, ca. et døgn efter at foderet er tilsat vand. Samtidig begynder pH-værdien at falde tilsvarende. Efter 48 timer er pH-værdien faldet fra ca. 5,75 til ca. 4,5.

Af graferne ser det ud til, at det store antal mælkesyrebakterier fører til den store produktion af mælkesyre, der begynder at ske efter ca. 24 timer. Mediets store mælkesyreindhold fører til et...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 24. august 2018

[1]
Bedømmelser
  • 05-02-2019
    Givet af HTX-elev på 2. år
    :)