Biologi A STX - 20. maj 2008

Dette er Studienets løsning af eksamenssættet, som blev brugt ved den skriftlige eksamen i Biologi A på STX 20. maj 2008. Det er vores fagredaktør i Biologi, som har besvaret opgaverne i sættet.

Her kan du se et uddrag af Studienets besvarelse af opgave 1.3 om fotosyntese:

Forklar dine grafer.

Vi kan se, at den blå tendenslinje (forsøget med kunstigt lys) har en markant stejlere hældning end den røde tendenslinje (forsøg uden kunstigt lys) på grafen. Dette viser, at iltproduktionen og dermed fotosynteseraten er større hos vandpesten, som udsættes for kunstigt lys. Det skyldes, at vandpesten ved fotosyntesen omdanner kuldioxid og vand til glukose og ilt vha. lys som energikilde. Vandpesten, som ikke udsættes for kunstigt lys, kan kun absorbere energi fra den lille mængde naturlige lys, som er i klasselokalet på en vinterdag. De to tendenslinjers forskellige hældninger understreger dermed, at lys er den begrænsende faktor for fotosynteseraten i forsøgsopstillingerne.

Efter ca. 25 minutter aftager fotosynteseraten i forsøget med kunstigt lys dog, og gennem forsøgets sidste ca. 10 minutter er fotosynteseraten næsten den samme i de to opstillinger. Det skyldes, at der...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - 20. maj 2008

[1]
Bedømmelser
  • 12-01-2021
    Givet af 3.g'er på STX
    Opgaven er rigtig godt formuleret.