Opgave 6. Insulin og glukose i blodet varierer

Indhold

a.

Analyser figur 1, og forklar hvorfor koncentrationen af glukose og insulin i blodet stiger under et måltid.

Kroppen blodsukkerregulering indebærer bl.a., at glukose optages fra tarmen til blodet efter et måltid, og at insulin hjælper kroppens celler med at optage glukosen fra blodet.

Figur 1 viser en oversigt over blodets koncentration af hhv. insulin og glukose på forskellige tidspunkter af døgnet. Vi kan se, at koncentrationen af glukose i blodet er lav (60-100 mg/100 ml blod) efter en nats faste. Tilsvarende er koncentrationen af insulin lav (10 enheder/ml blod). Når man indtager et måltid, stiger mængden af glukose i blodet til ca. 110-180 mg/100 ml blod. Samtidig stiger mængden af insulin i blodet til ca. 70 enheder/ml blod. Efter måltidet falder blodets indhold af både glukose og ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind